, , ,   Почетна
  ЦЕНТАР ТРАДИЦИЈЕ И КУЛТУРЕ - "ВИЛА"
СКУД "Железничар"
Контакт
О нама
 
Sićani slavuji i prof. Tanasije Jovičić
Sićani slavuji

- У основној школи "Душан Радовић" на Клиси, у Новом Саду, постојала је факултативна секција свирања у тамбурашком оркестру коју је водио наставник географије Танасије Јовичић (1950-2005). Због духовите природе Танасија Јовичића и велике љубави према послу којим се бавиo, у оркестру "Сићани славуји" увек је било пуно деце. По завршетку основне школе тамбураши су прелазили у ТО "Вила", а у "Сићаним славујима" су остајали млађи тамбураши док не стасају довољно да могу самостално да иду "с оне стране моста" на пробе.
- Прелазак у ТО "Вила", који надахнуто и са огромним знањем и искуством води професор Иван Сабо, представљао је огроман корак у одрастању младих тамбураша, као и у њиховом музичком сазревању. Друштво познато из основне школе, просторије у подруму зграде Железнице Србије, бројни наступи у Новом Саду и Србији као и незаборавна искуства са турнеја у инострнству, све то обележило је наше одрастање уз тамбуру.Поштовани посетиоци,
на страницама овог сајта можете "осетити" српску традицију, културу и уметност са нама проживети дух Србије. Поред "живе" песме и музике, доступни су вам ауторски садржаји кореографа Милорада Лонића и музичког композитора и аранжера Ивана Сабо.
Кроз песму и игру >


Фолклорни ансамбл
Тамбурашки ансамбл
Дечији тамбурашки ансамбл
Народни оркестар
Хор "Вила"
Дечији хор "Вила"
Дувачки оркестар
Фламенко група "La Familia"
Камерни оркестар
Инструментални и вокални солисти
Школа народних инструмената
Студио за савремени плес
  Арсенин