, , ,   Почетна
  ЦЕНТАР ТРАДИЦИЈЕ И КУЛТУРЕ - "ВИЛА"
СКУД "Железничар"
Контакт
О нама
 
XIII Festival "Bisernica Janike Balaža"
Hora stakato

Aranžman: Ivan Sabo
Solo Prim: VLADIMIR KOSANOVIĆ (rođen 1990) počeo je da svira Prim 2000.god. u OŠ "D. Radović" kod nastavnika Tanasija Jovičića. U TO "Vila" dolazi 2005.god. sa kojim učestvuje na mnogim takmičenjima i osvaja Prvu nagradu na festivalu u Deronjama i Drugu na XIII festivalu "Bisernica Janike Balaža".
TAMBURAŠKI ORKESTAR "Vila" radi u okviru SKUD "Železničar"- Novi Sad pod rukovodstvom prof. Ivana Saboa. Članovi orkestra su srednjoškolci i studenti sa višegodišnjim iskustvom i dobrim poznavanjem tehnike sviranja na tamburi.
U "Vili" se stručno i sistematski neguje i nastavlja tamburaška tradicija koju su u Novom Sadu započeli Isidor Bajić, Marko Nešić, Vasa Jovanović, Sava Vukosavljev, Janika Balaž i dr...
Na repertoaru orkestra su pored tradicionalne folklorne muzike i transkripcije lake popularne klasike, evergrin i zabavne muzike.
TO "Vila" je učestvovao na mnogim festivalma u Novom Sadu, Rumi, Banjaluci, Starčevu, Deronjama, Rumuniji, Austriji, a gostovao je i u Francuskoj, Belgiji, Italiji, Švajcarskoj, Kanadi, Bugarskoj, Nemačkoj, Turskoj, Grčkoj, Ukrajini i Rusiji.
Поштовани посетиоци,
на страницама овог сајта можете "осетити" српску традицију, културу и уметност са нама проживети дух Србије. Поред "живе" песме и музике, доступни су вам ауторски садржаји кореографа Милорада Лонића и музичког композитора и аранжера Ивана Сабо.
Кроз песму и игру >


Фолклорни ансамбл
Тамбурашки ансамбл
Дечији тамбурашки ансамбл
Народни оркестар
Хор "Вила"
Дечији хор "Вила"
Дувачки оркестар
Фламенко група "La Familia"
Камерни оркестар
Инструментални и вокални солисти
Школа народних инструмената
Студио за савремени плес
  Арсенин