, , ,   Почетна
  ЦЕНТАР ТРАДИЦИЈЕ И КУЛТУРЕ - "ВИЛА"
СКУД "Железничар"
Контакт
О нама
 
Koncert u Galeriji Matice Srpske 2009.godine
Tamburaški orkestar

Četvrta generacija (2008-2010)

U periodu od 2008-2010 godine orkestar je brojao skoro 30 članova. Neki od njih su nastavili da se ozbiljno bave muzikom, dok su ostali odložili svoje tambure. Zabeleženi su brojni nastupi kako u Novom Sadu tako i u njegovoj okolini, inostranstvu... Orkestar je posetio Sardiniju, Bugarsku, Nemačku i Crnu Goru... Orkestar je ostvario mnoge saradnje sa raznim umetnicima kao što je Slobodan Trkulja, sa kojim su imali par nastupa. Još prethodna generacija „Vilinih“ tamburaša je započela saradnju sa pokojnim Duškom Trifunovićem svirajući njegove pesme. Tu saradnju nastavlja ova generacija obeleživši pomen od 2 godine smrti Duška Trifunovića u Karlovcima. Treba istaknuti i nastup na "Festivalu uličnih svirača" u Novom Sadu, gde su se „Vilini“ tamburaši čuli i na otvaranju i na zatvarnju ovog festivala, deleći scenu sa raznim umetnicima iz inostranstva, upoznavajući njihovu muziku i instrumente. Uz aranžmane Ivana Saboa, takođe i dirigenta Tamburaškog orkestra „Vila“ svirale su se koreografije za folklor, kao i raznovrstan repertoar klasične, zabavne i narodne muzike sa naših prostora kao i muzika drugih naroda.

Članovi orkestra:
Primaši: Vladimir Kosanović, Dragana Smiljanić, Jelena Desančić, Tamara Bajić, Gorana Slavov, Valentina Perišić
Basprimaši: Andrija Stojanović, Miljan Knežević, Aleksandar Gavrančić, Aleksandar Janković, Jelena Živković, Jovana Lukić, Marina Mrđić, Sanja Zbućnović, Dragana Vujović, Srđan Marić, Radenko Blažević, Velemir Stojanović
Čelisti: Nebojša Rajnić, Slobodan Bekvalac, Vuk Živanović
Kontraši: Miloš Smiljanski, Branka Biberdžić, Dušan Stojanović, Igor Dacin
Basisti: Bojan Morvai, Milica Valent, Branislav Mandek

Autor teksta: Branka Biberdžić
Поштовани посетиоци,
на страницама овог сајта можете "осетити" српску традицију, културу и уметност са нама проживети дух Србије. Поред "живе" песме и музике, доступни су вам ауторски садржаји кореографа Милорада Лонића и музичког композитора и аранжера Ивана Сабо.
Кроз песму и игру >


Фолклорни ансамбл
Тамбурашки ансамбл
Дечији тамбурашки ансамбл
Народни оркестар
Хор "Вила"
Дечији хор "Вила"
Дувачки оркестар
Фламенко група "La Familia"
Камерни оркестар
Инструментални и вокални солисти
Школа народних инструмената
Студио за савремени плес
  Арсенин