, , ,   Почетна
  ЦЕНТАР ТРАДИЦИЈЕ И КУЛТУРЕ - "ВИЛА"
СКУД "Железничар"
Контакт
О нама
 
Aleksandra Krstić: sopran
Aleksandra KrstićAleksandra je nakon završetka osnovne i srednje škole u Nišu nastavila školovanje u Novom Sadu (Filozofski fakultet) i Klagenfurtu, Austrija (Alpen-Adria University), pri čemu se i vanredno školuje na odseku za solo pevanje u Srednjoj muzičkoj školi u Nišu i Novom Sadu.
Bavi se klasičnom i tradicionalnom muzikom, ali voli da se oproba i u drugim pravcima, kao što su jazz, pop i rock. Nastupala je kao solista sa brojnim horovima širom Srbije i inostranstva (Crkveni hor „Branko“ iz Niša, Hor „Vokalkreis“ iz Klagenfurta, Univerzitetski hor „Iuventas“ iz Novog Sada, Novosadski kamerni hor).
Njeni nastupi obuhvataju Austriju – International Music Day Klagenfurt, Horske svečanosti u Nišu, Muzički edikt i Dečje festivale muzike (Majska pesma) – Niš i Beograd - Kolarac, Švedsku – Nybrokayen Hall, Italiju – Rimini, Poljsku – Festival duhovne muzike, Byalistok, Rusiju – Sankt Peterburg i Moskva – Dani srpske kulture, Bugarsku, Bosnu i Hercegovinu, Francusku, Belfort – kao drugi laureat takmičenja za Frankofonu pesmu 2015. godine i na mnogim drugim mestima) i druge.
Uspešno sarađuje sa kulturno-umetničkim društvima Vojvodine, Tamburaškim orkestrom „Vila“, a kroz tu saradnju i sa Srpskim narodnim pozorištem u Novom Sadu. Sa Tamburaškim orkestrom "Vila" je nastupala na festivalima u Rumi i Starčevu, a na koncertima u Studiju-M i Gradskoj kući Novog Sada je interpretirala sledeće kompozicije: Gora ječi, Con te partiro, O sole mio, Summertime, La Violetera, Madrugadas, Caruso, Besame mucho, Zapevala sojka ptica i Sve dok je tvoga blagog oka.
Поштовани посетиоци,
на страницама овог сајта можете "осетити" српску традицију, културу и уметност са нама проживети дух Србије. Поред "живе" песме и музике, доступни су вам ауторски садржаји кореографа Милорада Лонића и музичког композитора и аранжера Ивана Сабо.
Кроз песму и игру >


Фолклорни ансамбл
Тамбурашки ансамбл
Дечији тамбурашки ансамбл
Народни оркестар
Хор "Вила"
Дечији хор "Вила"
Дувачки оркестар
Фламенко група "La Familia"
Камерни оркестар
Инструментални и вокални солисти
Школа народних инструмената
Студио за савремени плес
  Арсенин